Ce reprezintă Ziua Internațională a Femeii?
Ziua Internațională a Femeii simbolizează libertatea și egalitatea femeilor.
Cum a apărut Ziua Internațională a Femeii?
Ziua Internațională a Femeii a fost proclamată în anul 1977 de către Adunarea Generală a ONU, fiind denumită ca Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională. Însă, încă din 1910 exista o sărbătoare a femeilor, recunoscută internațional, dar fără a se preciza o zi anume, proclamată de către Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga.
După Primul Război Mondial s-a fixat data de 8 martie ca Ziua Internațională a Femeii.
În România, în perioada comunistă, pe data de 8 martie se sărbătoarea și Ziua mamei prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. Cu toate că din 2010 Ziua mamei este declarată sărbătoare publică și este sărbătorită în prima duminică a lunii mai, majoritatea românilor consideră încă ziua de 8 martie atât ca ziua femeii, cât și a mamei.
Unde este sărbătorită Ziua Femeii pe data de 8 martie?
În data de 8 martie Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită în următoarele state: Albania, Algeria, Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, China, Columbia, Croația, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea – Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazajstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Palestina, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zambie.
În unele dintre state, ziua de 8 martie este declarată zi liberă.
Echipa Silverhand le urează tuturor doamnelor un călduros ,,La Mulți Ani” și o primăvară cât mai frumoasă!