fbpx

Köln – orașul iubirii

2020
februarie 06

Köln este al patrulea oraș ca mărime din Germania după Berlin, Hamburg și München. An de an orașul atrage mii de turiști din toate colțurile lumii, fiind un important centru turistic și un centru al presei naționale germane.

Situat pe râul Rin, orașul te poartă într-o călătorie între vechi și nou datorită istoriei sale, clădirilor ce reflectă stiluri arhitecturale străvechi îmbinate într-un mod aparte cu un stil modern regăsit în clădirile contemporane.

Un simbol al istoriei orașului este Domul din Köln. Domul, biserică romano-catolică protejată de Sf. Petru, face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1996 și este considerat ca fiind cea mai mare catedrală din Europa de Nord și una dintre cele mai mari din lume. Are o înălțime de 157 de metri și o suprafață totală de peste 7100 m².

Construit în apropierea Domului, Podul Hohenzollern unește cele două maluri ale Rinului fiind unul dintre cele mai importante poduri ale Germaniei în timpul celui de-al doilea război mondial. Astăzi podul a devenit un simbol al iubirii, pe toată suprafața podului existând lacăte inscripționate cu diferite mesaje sau numele îndrăgostiților care au ajuns cel puțin o dată în Köln. Podul a fost construit între anii 1907-1911 și are o lungime de 409 metri.

În zona orașului vechi există numeroase biserici și muzee istorice, case vechi tradiționale care acum găzduiesc diverse magazine de tip boutique, galerii, cafenele și restaurante.

O atracție turistică importantă din zona orașului vechi este Primăria veche, Kölner Rathaus, cea mai veche clădire publică din Germania. Are o istorie ce datează de peste 900 de ani, fiind un punct de referință al clasei conducătoare în perioada medievală.

În Köln există și un muzeu al ciocolatei deschis de Hans Imhoff în 1993. Exponatele muzeului surprind întreaga istorie a ciocolatei de la începuturile sale la produse contemporane și metodele de producție. În muzeu se găsește și o fabrică de ciocolată unde turiștii pot vedea cum sunt produse trufele de ciocolată.

Cu peste 600.000 de vizitatori pe an, muzeul se află în top 10 muzee din Germania.

Muzeele Wallraf-Richartz și Ludwig reprezintă un punct de atracție pentru iubitorii de artă. Se regăsesc aici importante lucrări de artă ale unor mari artiști cum ar fi Rembrandt, Manet, Renoir, Leibl, Liebermann.

Muzeul Ludwig găzduiește și una dintre cele mai mari colecții Picasso din Europa.

Grădina Botanică din Köln se întinde de 11,5 hectare și aduce în fața vizitatorilor peste 10.000 de specii de plante și copaci. Are peste un milion de vizitatori pe an. Pe lângă diverse specii de plante și copaci, pot fi văzute aici și un număr mare de case de plante, cum ar fi case tropicale verzi și casa palmier. Intrarea este liberă.

Pentru a admira orașul Köln în toată splendoarea, cea mai indicată este o croazieră pe râul Rin. Vei vedea astfel cele mai importante repere ale orașului. Dacă vrei să surprinzi frumusețile orașului la ceas de seară, poți face o croazieră de două ore pentru a vedea orașul plin de lumini.

Ți-a plăcut articolul nostru despre orașul Köln?

Distribuie-l și altor prieteni!

Vrei să lucrezi în Germania?

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi, iar noi te vom ajuta!

Ia legătura cu recrutorii Silverhand telefonic la: 0773 787 443, 0770 139 232, 0771 398 352, 0774 483 064

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.