Zborul cu avionul – informații utile despre bagajul de mână

2020
februarie 13

Zbori pentru prima dată cu avionul? Nu știi cu exactitate care sunt regulile, ce ai voie și ce nu să pui în bagaje și ce dimensiuni trebuie să respecte bagajul de mână?

Pentru a evita neplăcerea de a fi nevoit în momentul în care ajungi la aeroport să renunți la anumite lucruri din bagaj sau să plătești în plus pentru că ai depășit dimensiunile bagajului stabilite de către compania aeriană cu care călătorești este bine să te informezi din timp cu privire la toate aceste aspecte. Cel mai sigur și rapid mod este să intri pe site-ul companiei aeriene, iar acolo vei găsi toate informațiile necesare despre bagaje și alte aspecte referitoare la zbor.

Silverhand îți vine în ajutor și îți prezintă o listă a celor mai populare companii aeriene și care sunt dimensiunile și greutatea bagajelor de mână pe care le poți lua cu tine în avion.

  1. Tarom

Tarom este una dintre primele companii aeriene din România, înființată în anul 1954, având sediul principal pe aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Dacă vei călători cu această companie, vei avea posibilitatea de a lua în avion un bagaj de mână cu dimensiuni standard de 55x40x20 cm (lungime x lățime x înălțime) și o geantă pentru laptop sau o poșetă. Bagajul de mână nu trebuie să depășească 10 kg.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://www.tarom.ro/.

2. Wizz Air

Wizz Air este o companie aeriană de tip low-cost. A fost înființată în anul 2003 având sediul principal pe Aeroportul Ferihegy din Budapesta. Are zboruri către 35 de țări din Europa, Israel și Emiratele Arabe Unite.

Dimensiunea maximă pentru bagajul de mână la compania Wizz Air este de 40x30x20 cm, iar greutatea acestuia nu trebuie să depășească 10 kg.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://wizzair.com/ro-ro.

3. Rynair

Este cea mai mare companie aeriană din Europa și prima companie low-cost a continentului. În prezent are zboruri în 950 de destinații din întreaga lume.

Dacă ai cumpărat un bilet de zbor Rynair trebuie să ții cont de faptul că ai posibilitatea de a lua cu tine în avion un bagaj standard de mână cu o dimensiune de 40x20x25 cm și cu o greutate de maximum 10 kg. Dacă ai și un bagaj de mână cu dimensiunile de 55x40x20 cm, conform ultimelor schimbări aceste bagaje vor fi trecute la cală în momentul îmbarcării.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://www.ryanair.com/ro/ro.

4. Blue Air

Înființată în anul 2004, Blue Air este o companie aeriană de tip low-cost românească. Compania oferă zboruri către peste 40 de destinații interne și externe.

Blue Air oferă pasagerilor posibilitatea de a lua cu ei în avion un bagaj de mână cu o dimensiune ce nu trebuie să depășească 55x40x20 cm și o greutate de 10 kg. Restul bagajelor sunt trecute la cală.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://www.blueairweb.com/ro/ro/ .

5. Lufthansa

Lufthansa este cea mai mare companie aeriană din Germania. Dacă ai rezervat un zbor cu Lufthansa vei putea lua cu tine alături de bagajul de mână și o geantă extra sau un laptop. Bagajul de mână nu trebuie să depășească 8 kg, dimensiunile permise fiind 40x55x23 cm. Bagajul extra pe care îl poți lua cu tine în avion alături de bagajul de mână nu trebuie să fie mai mare de 30x40x10 cm.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://www.lufthansa.com/ro/en/homepage.

6. Air France

Air France, cea mai mare companie aeriană a Franței, a fost înființată în 1933. Compania are zboruri în peste 240 de destinații răspândite în 106 țări.

Alături de bagajul de mână, Air France permite pasagerilor să ia cu ei în avion și o geantă extra sau una pentru laptop. Greutatea acestora împreună nu trebuie să depășească 12 kg.

Dimensiunile bagajului de mână trebuie să fie de 55x35x25 cm, iar dimensiunea bagajului extra 40x30x15 cm.

Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei: https://www.airfrance.ro/ro.

Pe lângă dimensiunile pe care trebuie să le respecte bagajul, trebuie să ții cont că în bagajul de mână sunt interzise anumite lucruri, cum ar fi de exemplu să transportarea lucrurilor lichide (aici fiind incluse pe lângă lichidele de băut, și deodorantul, parfumul, loțiunile etc.) în recipiente mai mari de 100 de ml fiecare. Orice lichid trebuie transportat într-un recipient de maxim 100 de ml, iar toate recipientele trebuie să intre într-o pungă transparentă, închisă, cu capacitate de un litru.

Toate informațiile referitoare la lucrurile pe care le poți lua sau nu le poți lua în bagajul de mână le vei găsi pe site-ul companiei aeriene cu care vei zbura. Cel mai important este să te informezi asupra tuturor acestor aspecte înainte de a pregăti bagajul.

Ți-au fost utile informațiile prezentate?

Dă share articolului nostru și altor prieteni.

Încă ești în căutarea unui job în străinătate?

Silverhand îți vine în ajutor cu zeci de oferte de muncă în Europa!

Vezi cele mai noi joburi disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Ia legăura cu recrutorii Silverhand:

telefonic la 0771 236 319, 0774 483 064, 0773 787 443, 0771 398 352

prin email la contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.