Linz, capitala Austriei Superioare (Oberösterreich) este al treilea oraș ca mărime din Austria. Cu o suprafață de 96 km² și o populație de aproximativ 186.000 de locuitori, Linz este un important centru industrial, comercial, științific și cultural al țării. Situat pe malul Dunării, orașul este de asemenea cel mai mare port continental din Austria, dezvoltându-se aici industria construcțiilor navale.
Orașul Linz (vechea denumire – Lentia) a fost menționat pentru prima dată în anul 788 D.HR ca târg de schimb. Datorită poziției sale favorabile la răscrucea unor căi de comunicație, Linz devine încă din secolul al X-lea un important centru comercial.
Capitala Austriei Superioare găzduiește atât cea mai veche biserică din Austria cât și un ultramodern muzeu al tehnologiei virtuale.
Printre cele mai importante atracții ale orașului se numără:
- Centrul Ars Electronica
Situat pe malul nordic al Dunării, Ars Electronica este unul dintre cele mai neobișnuite muzee din Austria oferind o ilustrare originală a lumii virtuale create cu ajutorul tehnologiei computerizate. Muzeul le oferă vizitatorilor posibilitatea de a călători în diverse regiuni ale universului, de a vedea un OZN sau de a vizita orașe renascentiste imaginare.
- Piața Hauptplatz
Hauptplatz, aflată în zona veche a orașului, este una dintre cele mai frumoase piețe publice din Austria. În această piață se află și vechea primărie (Altes Rathaus) construită în anul 1513 în stil gotic, care își păstrează și astăzi turnul octogonal original cu ceas astronomic.
- Musiktheater am Volksgarten (Teatrul de Operă)
Musiktheater este cel mai modern teatru de operă din Europa. Aici se regăsește cea mai avansată tehnologie de sunet.
- Catedrala Veche
Ignatiuskirche, biserica Sf. Ignatiu, a fost construită în a doua jumătate a secolului al XVII-lea după proiectul lui Pietro Francesco Carlone. Fațada verde a bisericii și turnurile gemene cu cupole domină panorama orașului. Biserica are unul dintre cele mai frumoase interioare în stil baroc. Din anul 1856 până în 1868 compozitorul Anton Bruckner a fost organist aici.
- Muzeul de artă Lentos
Acest muzeu cuprinde o importantă colecție de picturi, sculpturi și tipărituri, oferind o imagine asupra artei austriece și internaționale de la începutul secolului al XX-lea până în prezent.
- Castelul Linzer
Prima construcție a castelului a fost în secolul al XV-lea când împăratul Friedrich al III-lea și-a construit reședința pe Romerberg (Muntele Roman) pe fundațiile unei structuri anterioare. Construcția actuală a castelului (Linzer Schloss) datează din perioada 1600-1607 în epoca lui Rudolf al II-lea. Din 1966 fosta reședința imperială găzduiește un muzeu unde se regăsesc picturi și sculpturi din Evul Mediu, arme din secolul al XII-lea și al XVIII-lea, intrumente muzicale din perioada anilor 1500-1800. Există o parte a muzeului care este dedicată tradițiilor folclorice.
Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile orașului austriac situat pe Dunăre. Pe lângă un important centru turistic, orașul Linz reprezintă și un oraș cu oportunități în ceea ce privește obținerea unui loc de muncă. Datorită industriilor dezvoltate există o nevoie continuă de forță de muncă în domeniul tehnic, construcții, dar și în domeniul hotelier.
Silverhand colaborează cu angajatori din mai multe zone ale Austriei, punându-ți la dispoziție oferte de muncă pentru diverse profesii!
Ești curios să descoperi cele mai recente oferte?
Accesează site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=&location=Austria&category=
Contactează-ne telefonic la: 0770 344 966, 0773 787 443, 0771 398 352
Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro