Skip to main content

Munca în Belgia: ce condiții trebuie să îndeplinesc

Nicio categorie

Găsirea unui job în Belgia nu trebuie să fie foarte dificilă. Cetăţenii UE au avantajul de a primi automat un permis de muncă direct în Belgia. Cetățenii din afara UE, de ex. sârbii sau ucrainienii trebuie să obțină mai întâi un permis de muncă, înainte de a putea semna contractul individual de muncă. 

Am tratat acest subiect în detaliu și am căutat cele mai importante răspunsuri la întrebările esențiale care apar înainte de a pleca în Belgia. Cu ajutorul ghidului nostru, puteți să decideți dacă Belgia este o destinație potrivită pentru un nou loc de muncă.

Esențialul, pe scurt

Belgia este mai mult decât locul unde se află sediul administrativ al Uniunii Europene. Multe companii germane sau franceze au birouri în Belgia. Belgia are o și o bogată cultură și istorie, dar și o arhitectură renascentistă distinctă. În Belgia se află și o reprezentanță a NATO.

Ca cetățeni ai UE, românii nu au nevoie de viză sau permis de ședere pentru a intra în Belgia. Cu toate acestea, străinii care stau mai mult de trei luni trebuie să se înregistreze la administrația publică locală.

Practic, în Belgia se vorbesc două limbi: neerlandeză și franceză. Aproximativ 60% din populație vorbește neerlandeză, iar restul de 40% franceză. Engleza este înțeleasă peste tot, în special în orașul Bruxelles, unde lucrează mulți oameni din diferite culturi. Cunoașterea mai multor limbi străine este foarte apreciată în Belgia.

Există câteva aspecte pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a vă decide să lucrați în Belgia. La fel ca în orice țară și în Belgia se aplică anumite reglementări și legi. Prin urmare, este important să faceți câteva cercetări înainte de a vă muta în Belgia și a începe să lucrați acolo.

De ce am nevoie pentru a putea lucra în Belgia?

Cerințele de a ocupa anumite posturi în Belgia se alinează standardelor europene. Astfel, anumite calificări, cum ar fi cele din domeniul medical, pot fi recunoscute automat.

Alte profesii au nevoie de dovada că formarea și experiența specifice sunt similare ca și conținut și durată cu cele din Belgia. Calificările necesare trebuie, prin urmare, să fie recunoscute de biroul de ocupare a forței de muncă sau de angajator, după caz.

Unele profesii sunt reglementate în Belgia. Majoritatea profesiilor, precum fotograf, electrician, zidar etc. pot fi înregistrate la o asociație profesională. Acest lucru este important dacă se dorește înființarea unei afaceri în Belgia. Pentru angajați, nu se solicită alte formalități.

Meseriașii în construcții sau din domeniul tehnic sunt cei mai căutați de către angajatorii belgieni. Alături de Silverhand poți lucra în Belgia în construcții interioare sau exterioare, domenii tehnice precum electrică, instalații, sudură etc., dar și în transport și logistică (șofer de camion, stivuitorist).

Ți-ar plăcea să lucrezi alături de Silverhand în Belgia?

Nu mai sta pe gânduri și ia legătura chiar acum cu recrutorii noștri!

Contactează-ne la 0770 344 966 sau 0770 422 954.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro

Vezi cele mai noi oferte de muncă în Belgia pe site-ul nostru la secțiunea oferte de muncă.