Skip to main content

Ce taxe și asigurări se plătesc în Finlanda?

Nicio categorie

În Finlanda, nu există scutiri sau deduceri fiscale bazate pe numărul de membri din familie.

Dacă rămâneți în Finlanda timp de șase luni sau mai mult, trebuie să depuneți o declarație de impozit și să plătiți taxe.

Sistem de impozitare progresiv

La venitul brut este aplicat în Finlanda un impozit progresiv de aproximativ 6% până la 31,25%, calculat pe o scară de venit, și un impozit municipal de 17,0% până la 23,5% (în medie 19,97%). În Finlanda există și o taxă bisericească pentru membrii Bisericii, care este de 1% -2%.

Din salariul net sunt deduse contribuțiile la asigurarea obligatorie de pensie și șomaj în medie de 8,4%, precum și o contribuție la asigurările obligatorii de sănătate de aproximativ 1,18%.

TVA-ul în Finlanda

TVA-ul în Finlanda este de 24%, produsele alimentare fiind impozitate cu 14%, iar cărțile, biletele de tren sau autobuz și serviciile de coafură sunt impozitate cu 10%.

Sistemul fiscal este foarte asemănător cu cel german, deși trebuie menționat că sunt mult mai mari contribuțiile . Cu toate acestea, datorită acestor impozite ridicate, standardul sistemului social, serviciile publice și standardele de sănătate și educație sunt foarte ridicate.

Trăiește alături de Silverhand în 2022 experiența unui job în Finlanda!

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.

Contactează-ne telefonic la 0772 228 893 sau 0771 398 352.