München – Die Weiße Rose

2019
iunie 13

München este al treilea oraș al Germaniei, după Berlin și Hamburg. Prima atestare documentară a orașului datează din 1158, în latina medievală – villa Munichen, în timpul lui Heinrich der Löwe. În anul 1327 orașul a fost distrus de foc, însă este reconstruit câțiva ani mai târziu de Ludovic al IV-lea, împărat al Imperiului Roman.

În anul 1806 München devine capitala regatului Bavaria. În perioada nazistă a fost numit de către Hitler ,,capitala mișcării naziste” (Hauptstadt der Bewegung), dar a fost orașul în care un grup de studenți au format o mișcare antinazistă din iunie 1942 până în februarie 1943, numită ,,Die Weiße Rose” (Trandafirul Alb).

Printre cele mai importante obiective ale orașului german München se numără:

  1. Muzeul BMW

Situat la câțiva kilometri de centrul orașului, muzeul BMW este unul dintre obiectivele turistice preferate de cei pasionați de industria auto. Pot fi văzute aici diverse modele de automobile vechi și noi ale companiei și poate fi descoperită întreaga istorie BMW.

  1. Marienplatz

Marienplatz este unul dintre locurile preferate ale turiștilor. Piața este înconjurată de clădiri, numeroase cafenele și restaurante. Este situată chiar lângă Frauenkirche.

  1. Frauenkirche

Frauenkirche (Catedrala Maicii Domnului) este unul dintre simbolurile München-ului. Catedrala a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea în centrul orașului, existând diverse legende și mituri cu privire la motivul construirii sale.

Fațadele clădirii sunt în stil gotic și renascentist, având și 2 turnuri de 99 metri înălțime.

  1. English Garden

Este cel mai mare parc public al orașului. English Garden este locul perfect pentru activități în aer liber cum ar fi tenis, fotbal, jogging, picnic.

  1. Nymphenburg Palace

Palatul Nymphenburg a fost construit la sfârșitul secolului al XVII-lea, fiind dedicat conducătorilor Bavariei. Fațadele imense ale palatului sunt vopsite în alb, în timp ce acoperișurile sunt roșii. Palatul este înconjurat de un parc imens de aproximativ 200 de hectare.

  1. Allianz Arena

Allianz Arena reprezintă o atracție pentru împătimiții fotbalului și nu doar pentru aceștia. Este unul dintre cele mai vizitate obiective ale orașului. Stadionul este imens, având o capacitate de aproape 70.000 de spectatori. Aici se antrenează echipa FC Bayern München. A fost construit în anul 2005.

  1. Dachau Concentration Camp (Lagărul de concentrare Dachau)

A fost primul lagăr de concentrare deschis în Germania la începutul perioadei hitlerismului în 1933. În prezent, reprezintă un memorial pentru consecințele tragice din Al Doilea Război Mondial. Aflat în apropiere de orașul Dachau, acesta oferă o analiză a evenimentelor din perioada nazistă prin filme documentare, sculpturi, expoziții.

 

 

 

 

Te-ai gândit cum ar fi să lucrezi într-unul din marile orașe germane?

Nu mai sta pe gânduri, accesează site-ul nostru și alege jobul potrivit pentru tine: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/?q=&location=Germania&category=

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064, 0771 398 352

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.