Permisul de conducere românesc în Olanda

2021
martie 11

Urmează să mergi cu mașina la muncă în Olanda? Te întrebi cât timp poți utiliza permisul românesc pe teritoriul statului olandez?

Permisul românesc are o valabilitate de 10 ani în Olanda, însă numai după înregistrarea la primărie și obținerea BSN-ului.

În cazul șoferilor profesioniști, permisul de conducere românesc pentru categoriile mari are o valabilitate de 5 ani în Olanda, ulterior acesta trebuie schimbat.

Dacă te afli în Olanda și urmează să-ți expire permisul de conducere, ai dreptul de a-l schimba cu un permis olandez. Poți aplica pentru schimbarea permisului românesc cu unul olandez numai dacă permisul este încă valabil. De asemenea, trebuie să fii înregistrat în Olanda.

Costul taxei pentru schimbarea permisului este în jur de 30-50 euro.

Permisul de conducere olandez oferă o serie de facilități și, de asemenea, poate servi ca și act de identitate.

Poate fi de ajutor atunci când închei un contract pentru diverse servicii (ex. servicii de internet), pentru achiziționarea unor produse în rate.

Deținerea unui permis de conducere olandez este de ajutor și atunci când dorești să achiziționezi o mașină în Olanda, deoarece poți reînregistra mașina, fără a fi nevoie să mergi la RDW (Dreptul de comunicare din Olanda) și fără a prezenta un certificat de înregistrare, document care în caz contrar este necesar.

Ți-a plăcut articolul nostru?

Distribuie-l și altor prieteni!

Vorbești limba engleză și îți dorești să lucrezi în străinătate?

Ți-am pregătit noi oferte de muncă în Olanda!

Aplică pentru un job în Olanda direct pe site-ul nostru

Contactează-ne telefonic la 0771 236 319 sau 0770 422 954

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro