Skip to main content

Petrece-ți concediul în România! Iată ce poți vizita!

Nicio categorie

Fie că locuiești în străinătate și te întorci în țară doar în concediu, fie că locuiești aici, poți petrece câteva zile relaxante alături de familie descoperind unele dintre cele mai frumoase locuri pe care le oferă România.

Având un relief bogat, în România, poți trece în câteva zile de la munte la mare, dealuri, câmpii, vizitând 9 regiuni cu tradiții și culturi diferite.

Ești curios să descoperi câteva dintre cele mai interesante locuri de care te-ai putea bucura chiar la tine în țară?  Echipa Silverhand îți prezintă 7 obiective turistice din România pe care le-ai putea vizita în vacanță:

1. Cetatea Sighișoara

Aflată în inima Transilvaniei, cetatea Sighișoara este locul în care epoca Evului Mediu se împletește armonios cu prezentul. Este situată la 120 de km de Brașov, 95 km de Sibiu și 55 km de Târgu Mureș. De la Piața cetății, la Turnul cu ceas, Turnul fierarilor, la casele pitorești și colorate, Sighișoara te poartă într-o călătorie spre trecut.

 

2. Salina Turda

Salina Turda a fost inclusă de cei de la Business Insider în Top 25 destinații de călătorie incredibile în lume.

Pe lângă priveliștea unică, Salina Turda are și proprietăți medicale. Mediul salin de aici este indicat celor cu probleme respiratorii, existând chiar un centru de tratament.

Poți petrece câteva ore de relaxare jucând bowling, fotbal, sau minigolf în subteran. De asemenea, în incinta salinei se găsește un amfiteatru de 100 de locuri în care se organizează periodic concerte și spectacole de teatru.

 

3. Sibiu

Sibiu este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, având o istorie veche de peste 900 de ani.

Anual, au loc aici peste 100 de evenimente culturale printre care și Festivalul Internațional de Teatru ( al treilea ca mărime din Europa).

Dacă ajungi în Sibiu trebuie neapărat să vizitezi: Piața Mare și Piața Mică, Muzeul Brukenthal, Muzeul Civilizației Populare Astra și Grădina Zoologică.

 

4. Delta Dunării

Cu o faună deosebită și peisaje sălbatice, Delta Dunării ocupă locul 3 în lume ca importanță ecologică din totalul celor 300 de rezervații naturale de pe glob.

În Deltă se găsesc peste 320 de specii de păsări, mii de specii de plante, și cele mai mari zone compacte de stuf din lume.

 

5. Transfăgărășanul

Cu o lungime de 92 de km, 27 de viaducte și un tunel de 887 de metri ce străbate muntele Paltinului, Trasfăgărășanul îți oferă unul dintre cele mai impresionante trasee din România.

Dacă străbați acest traseu nu trebuie să ratezi: Lacul și Cascada Balea, Lacul și Barajul Vidraru, Cetatea Poenari și Hotelul de Gheață.

 

6. Cimitirul vesel de la Săpânța

Cimitirul vesel de la Săpânța este unic pentru umorul și satira pe care o întâlnești pe crucile mormintelor. Pe fiecare cruce se găsește un mic epitaf plin de umor și ironie și o scenă reprezentativă din viața celui decedat.

 

7. Mocănița de pe Valea Vaserului

Construită după Primul Război Mondial pentru a transporta lemnul, astăzi Mocănița transportă vagoane pline de turiști, purtându-i pe fermecătoarele plaiuri maramureșene.

În fiecare zi, Mocănița străbate un traseu de 21,6 km dintre Vișeu și Paltin.

 

 

 

După concediu, te-ai gândit să îți cauți un nou loc de muncă?

Echipa Silverhand îți pune zilnic la dispoziție noi oferte de muncă. Poți vizualiza ofertele de muncă disponibile, accesând următorul link: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

De asemenea, ne poți contacta telefonic la: 0772 228 893, 0770 344 966, 0770 422 954, sau 0773 787 443,

sau prin email: contact@silverhand.ro