2019
august 22

Continentul european găzduiește unele dintre cele mai mari și cunoscute companii la nivel global. Printre țările cu cele mai puternice companii se numără: Germania, Marea Britanie, Elveția, Franța.

Cunoscuta revistă economică Business Chief a realizat un top al celor mai mari companii europene în funcție de venit.

Printre cele mai profitabile companii din Europa se clasează:

  1. Volkswagen – 240,4 miliarde $

Industria: auto

Sediu: Wolfsburg, Germania

Volkswagen a fost înființată în anul 1937, în timpul regimului nazist, cu scopul fabricării unei mașini ieftine, accesibile categoriilor sociale cu venituri mici. Însuși numele companiei în traducere înseamnă ,,mașină a poporului”. În prezent, este una dintre cele mai puternice companii producătoare de automobile la nivel global.

  1. Royal Dutch Shell – 240,03 miliarde $

Industrie: ulei și gaz

Sediu: Londra și Haga

Compania Royal Dutch Shell a fost înființată în anul 1907 prin fuziunea dintre Royal Dutch și Shell Transport, fiind la origine o companie anglo-olandeză. Este unul dintre cele mai mari grupuri energetice din lume.

  1. British Petroleum – 86,61 miliarde $

Industrie: petrolieră

Sediu: Londra

În anul 1908 fondatorul companiei, William Knox D’Arcy a obținut permisiunea de a explora pentru prima dată petrolul în Orientul Mijlociu, eveniment care a schimbat istoria întregii regiuni. British Petroleum are operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

  1. Glencore Plc – 173,9 miliarde $

Industrie: minerit

Sediu: Baar, Elveția

Înființată în 1974 de miliardarul Marc Rich, Glencore Plc este primul furnizor mondial de materii prime și materiale rare. Aceasta s-a dezvoltat de la o simplă companie comercială la un important producător de materii prime, deținând peste o treime din compania minieră britanică Xstrata.

  1. Daimler – 169,5 miliarde $

Industrie: auto

Sediu: Suttgart, Germania

Fondată în 1998, Daimler AG este o companie auto multinațională care deține mai multe mărci de mașini, camioane, precum Mercedes-Benz, Setra, BhratBenz, Mitsubishi Tuso, Smart Automobile, dar și acțiuni la Denza, Kamaz, Renault-Nissan și EADS.

  1. Exor Group – 154,9 miliarde $

Industrie: tip conglomerat

Sediu: Amsterdam

Exor Group a fost înființată în 1927. Este o companie italiană înregistrată în Amsterdam, Olanda. Grupul Exor cuprinde printre filialele sale și producătorii auto Fiat, Ferrari, Maserati, furnizorii de servicii imobiliare (C&W) și franciza de fotbal Juventus F.C.

  1. Axa – 143,7 miliarde $

Industrie: servicii financiare

Sediu: Paris

Axa Group a fost fondată în 1985, devenind în prezent una dintre cele mai importante instituții financiare la nivel mondial. Domeniul principal de activitate sunt asigurările.

  1. Total – 127,93 miliarde $

Industrie: industria petrolieră

Sediu: Courbevoie, Franța

Fondată în 1924, Total Group este una dintre cele mai mari companii petroliere la nivel mondial. Compania franceză este prezentă în peste 130 de țări.

  1. Allianz – 122,2 miliarde $

Industrie: servicii financiare

Sediu: München, Germania

Allianz este cea mai mare companie de asigurări din Germania. A fost fondată în anul 1890. Primele produse Allianz au fost asigurările maritime și în caz de accident. Prima filială internațională a fost deschisă la Londra în anul 1893.

  1. BNP Paribas

Industrie: servicii financiare

Sediu: Paris, Franța

BNP Paribas este cea mai mare bancă din Franța și una dintre cele mai mari companii franceze. A fost înființată în anul 2000, ajungând în prezent să opereze în peste 87 de țări.

 

Ți-a plăcut articolul nostru?

Distribuie-l și altor prieteni!

 

 

Cauți un job în străinătate?

Silverhand este aici pentru a te ajuta să găsești jobul potrivit!

Descoperă ofertele noastre de muncă în străinătate pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064, 0770 139 232, 0771 398 352

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.