Top 10 cele mai profitabile companii din Europa

2019
august 22

Continentul european găzduiește unele dintre cele mai mari și cunoscute companii la nivel global. Printre țările cu cele mai puternice companii se numără: Germania, Marea Britanie, Elveția, Franța.

Cunoscuta revistă economică Business Chief a realizat un top al celor mai mari companii europene în funcție de venit.

Printre cele mai profitabile companii din Europa se clasează:

  1. Volkswagen – 240,4 miliarde $

Industria: auto

Sediu: Wolfsburg, Germania

Volkswagen a fost înființată în anul 1937, în timpul regimului nazist, cu scopul fabricării unei mașini ieftine, accesibile categoriilor sociale cu venituri mici. Însuși numele companiei în traducere înseamnă ,,mașină a poporului”. În prezent, este una dintre cele mai puternice companii producătoare de automobile la nivel global.

  1. Royal Dutch Shell – 240,03 miliarde $

Industrie: ulei și gaz

Sediu: Londra și Haga

Compania Royal Dutch Shell a fost înființată în anul 1907 prin fuziunea dintre Royal Dutch și Shell Transport, fiind la origine o companie anglo-olandeză. Este unul dintre cele mai mari grupuri energetice din lume.

  1. British Petroleum – 86,61 miliarde $

Industrie: petrolieră

Sediu: Londra

În anul 1908 fondatorul companiei, William Knox D’Arcy a obținut permisiunea de a explora pentru prima dată petrolul în Orientul Mijlociu, eveniment care a schimbat istoria întregii regiuni. British Petroleum are operațiuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

  1. Glencore Plc – 173,9 miliarde $

Industrie: minerit

Sediu: Baar, Elveția

Înființată în 1974 de miliardarul Marc Rich, Glencore Plc este primul furnizor mondial de materii prime și materiale rare. Aceasta s-a dezvoltat de la o simplă companie comercială la un important producător de materii prime, deținând peste o treime din compania minieră britanică Xstrata.

  1. Daimler – 169,5 miliarde $

Industrie: auto

Sediu: Suttgart, Germania

Fondată în 1998, Daimler AG este o companie auto multinațională care deține mai multe mărci de mașini, camioane, precum Mercedes-Benz, Setra, BhratBenz, Mitsubishi Tuso, Smart Automobile, dar și acțiuni la Denza, Kamaz, Renault-Nissan și EADS.

  1. Exor Group – 154,9 miliarde $

Industrie: tip conglomerat

Sediu: Amsterdam

Exor Group a fost înființată în 1927. Este o companie italiană înregistrată în Amsterdam, Olanda. Grupul Exor cuprinde printre filialele sale și producătorii auto Fiat, Ferrari, Maserati, furnizorii de servicii imobiliare (C&W) și franciza de fotbal Juventus F.C.

  1. Axa – 143,7 miliarde $

Industrie: servicii financiare

Sediu: Paris

Axa Group a fost fondată în 1985, devenind în prezent una dintre cele mai importante instituții financiare la nivel mondial. Domeniul principal de activitate sunt asigurările.

  1. Total – 127,93 miliarde $

Industrie: industria petrolieră

Sediu: Courbevoie, Franța

Fondată în 1924, Total Group este una dintre cele mai mari companii petroliere la nivel mondial. Compania franceză este prezentă în peste 130 de țări.

  1. Allianz – 122,2 miliarde $

Industrie: servicii financiare

Sediu: München, Germania

Allianz este cea mai mare companie de asigurări din Germania. A fost fondată în anul 1890. Primele produse Allianz au fost asigurările maritime și în caz de accident. Prima filială internațională a fost deschisă la Londra în anul 1893.

  1. BNP Paribas

Industrie: servicii financiare

Sediu: Paris, Franța

BNP Paribas este cea mai mare bancă din Franța și una dintre cele mai mari companii franceze. A fost înființată în anul 2000, ajungând în prezent să opereze în peste 87 de țări.

 

Ți-a plăcut articolul nostru?

Distribuie-l și altor prieteni!

 

 

Cauți un job în străinătate?

Silverhand este aici pentru a te ajuta să găsești jobul potrivit!

Descoperă ofertele noastre de muncă în străinătate pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0773 787 443, 0774 483 064, 0770 139 232, 0771 398 352

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email: contact@silverhand.ro sau craiova@silverhand.ro.