fbpx

Silverhand te invită să descoperi Olanda

2017
august 04

Olanda, recunoscută ca "Țara lalelelor" sau "Țara morilor de vânt", se află în topul preferințelor când ne gândim la atracțiile turistice din Europa. Este o țară cu multe destinații atrăgătoare și cu multe muzee, oferindu-ți ocazia să trăiești o experiență unică. 


Deși pare că știm totul despre Olanda, această deține câteva curiozități care o transformă într-una dintre cele mai îndrăgite locații turistice. 

 

1. Olanda are 12 regiuni administrative, iar North Holland și South Holland sunt 2 dintre ele.


2. Olanda are cea mai mică rată a șomajului din Europa.


3. Olanda este țara cel mai dens populată din Europa – cu o densitate de aproximativ 450 loc/km2 (cam de 5 ori mai mulți decât în Romania)


4. Sunt mai multe biciclete decât oameni în Amsterdam. Mai exact, populația de aproximativ 825.000 a capitalei este depășită de numărul bicicletelor, acestea fiind 881.000 în total. De asemenea sunt de 2 ori mai multe biciclete decât mașini.Are un număr impresionant de kilometri pentru pistele de biciclete, mai exact 32.000 km, iar un olandez parcurge în medie 900 km anual cu bicicleta.


5. Olanda e membra fondatoare a NATO și UE.


6. Numele Amsterdam vine de la râul Amstel care trece prin oraș și cuvântul olandez (și englezesc) pentru baraj – dam. Amsterdam a fost construit în întregime pe piloți.
Deși capitala țării este Amsterdam, guvernul se află la Haga.


7. Limba engleză este obligatorie în toate școlile din Olanda.  86% dintre olandezi vorbesc engleză.


8. Olanda are aproximativ 1.000 de muzee, orașul Amsterdam are cel mai mare număr de muzee pe kilometru pătrat dintre toate orașele lumii. 


9. Amsterdamul mai este cunoscut și sub numele de "Veneția Nordului", "Capitala europeană a petrecerilor" sau "Capitala mondială a bicicliștilor"


10. Atunci când aterizați pe Aeroportul Internațional Schiphol din Amsterdam, vă aflați la 4 metri sub nivelul mării.  Aproximativ 26% din suprafața Olandei se află sub nivelul marii.
Cel mai înalt punct din Olanda este la 323 metri deasupra mării și totodată, locul unde țara se întâlnește cu Germania și Belgia.


11. Dacă le-am pune cap la cap, digurile din Olanda ar avea o lungime de 80.000 km.


12. Canalele din Amsterdam se află pe lista UNESCO. Acesta are cu 15 canale mai multe decât Veneția, mai exact un număr de 165.


13. În Amsterdam sunt peste 1200 de poduri.


14. Portul din Rotterdam este cel mai mare port din Europa.


15. Primul pantof din lemn provine din Olanda. Din cauza faptului că țara este în mare parte ocupată de apă, oamenii aveau nevoie de o încălțăminte care să le pastreze picioarele uscate. Astăzi, kilompen reprezintă suvenirul preferat al turiștilor.


16. În Olanda locuiesc cei mai înalți oameni din lume. Media înălțimii bărbaților este de 1.84 m iar a femeilor 1.70 m. Olandezii sunt cei mai înalți oameni din lume.


17. Olandezii sunt, după nordici, cei mai mari consumatori de cafea. Aproximativ 140 l anual. Ei sunt primii care au importat la scară largă cafeaua în Europa.


18. Olanda este țara morilor de vânt. Dacă astăzi sunt peste 1.000 de mori ce funcționează, în trecut numărul lor trecea de 10.000.


19. Olanda realizează 75% din producția de flori din lume.


20. Microscopul, telescopul, ceasul cu pendul, termometrul cu mercur sunt invenții ale olandezilor.


21. Compania olandeză Philips a inventat caseta audio, caseta video, CD-ul ți CD-ROMul.


22. Colecțiile Van Gogh de la Muzeul Van Gogh și de la Muzeul Kröller sunt cele mai mari din lume.


23. Marea majoritate a locuitorilor nu au draperii sau jaluzele, iar dacă le au, nu prea le folosesc, deci totul se află la vedere.


24. Țara are peste 1,5 milioane de vaci care produc anual mai bine de 10 miliarde de kg de lapte, fiind cei mai mari exportatori de brânzeturi din lume. 


25. Și în final, deși pare ciudat ținând cont de „reputația” primită, Amsterdamul este unul din cele mai sigure orașe din lume!

 

 

Acest articol ți-a stârnit interesul? Vrei să vizitezi Olanda sau chiar să lucrezi în această țară?

 

Prin intermediul Silverhand România poți obține un loc de muncă stabil și bine plătit în Olanda. Ia acum legătura cu echipa noastră pentru a afla mai multe detalii despre ofertele valabile și condițiile salariale.

 

Telefon: 0773 787 443

Program: Luni-Vineri, între orele 9-17

E-mail: contact@silverhand.ro

 

 

 

 

Surse

http://calatorim.ro/articole/stiati-ca-top-10-lucruri-interesante-despre-olanda-si-amsterdam

https://anaulmanu.wordpress.com

http://www.aerolines.ro/blog/olanda-stiati-ca/