Skip to main content

La mulți ani copilului din tine!

Nicio categorie

 

Pe data de 1 iunie sărbătorim Ziua Copilului, o zi în care ne putem aduce aminte de frumoasele momente ale copilăriei. La urma urmei, cine nu se gândește cu nostalgie la momentele în care cea mai mare grijă a noastră era să nu ne prindă nimeni când ne jucam de-a prinselea?

Vârsta este doar un număr, așa susțin majoritatea psihologilor. Important este să nu ne pierdem niciodată tinerețea din suflet și pofta de viață.
Avem atât de multe de experimentat și realizat, iar timpul trece cât vezi cu ochii.

Să învățăm să preluăm din bucuria și seninătatea copiilor și să prețuim fiecare moment la maxim. 

Ziua Copilului a fost proclamată pentru a sărbători copilăria și a aminti adulților că cei mici trebuie protejați și lăsați să se bucure de inocență. Totodată, ziua este dedicată și adulților care vor să retrăiască experiența copilăriei, aducându-și aminte de zilele fără griji.

Există o teorie care spune că data de 1 iunie a fost aleasă după ce un consul chinez a adunat la un loc mulți copii orfani pentru a sărbători Festivalul Dragonului (care picase în acel an în data de 1 iunie). Acest eveniment leagă 1 iunie și de comunism, în unele state fiind considerată o sărbătoare comunistă.

"Copiii sunt conştiinţa omenirii şi ea are obligaţia să asigure copilul cu tot ce are mai bun", se menţionează în unul din cele zece principii ale Declaraţiei Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.

 

În România, copiii sărbătoresc Ziua Copilului participând la activități distractive, concursuri cu premii și desene pe asfalt. Fiindcă sunt sărbătoriți, cei mici se bucură și de multe cadouri atât din partea părinților, cât și a altor membri ai familiei.

 

Există un alt eveniment, similar, Ziua Universală a Copilului, inițiat de UNICEF, care se sărbătorește pe 20 noiembrie. Atunci reprezentanți ale Națiunilor Unite au recomandat ca fiecare țară să aibă o zi dedicată copiilor. Aceasta are ca scop promovarea de schimbul reciproc și înțelegerea între copii.

 

Printre țările care sărbătoresc în 1 iunie Ziua Copilului se numără și Bulgaria, Rusia, China, Polinia, Etiopia, Serbia, Ucraina și Vietnam.

 

La mulți ani, copii, oriunde v-ați afla!

 

Sursa: http://bunadimineata.ro/de-dimineata/semnificatia-zilei-de-1-iunie-ziua-copilului/