Skip to main content

Cele mai neobișnuite stadioane de fotbal din lume

Nicio categorie

Între 10 iunie şi 10 iulie, întreaga atenţie a lumii va fi aţintită spre Franţa, unde va avea loc a 15­a ediţie a Campionatului European de fotbal. Cele mai bune 24 de naţionale ale continentului se vor lupta timp de o lună pentru trofeul suprem. Astfel, am decis ca săptămâna aceasta să ne concetrăm atenția pe fotbal. 

 

Ne­-am gândit să vă prezentăm un top al celor mai neobișnuite stadioane din lume. Acestea nu impresionează prin mărimea sau numărul de locuri disponibile, ci prin așezarea și forma tribunelor.

 

10. Recep Tayyip Erdogan Stadium – Turcia este o arenă multifuncțională din Istanbul, pe care evoluează Kasimpasa. Aproape jumătate din teren este expusă la înălțime.

 

Recep Tayyip Erdogan Stadium – Turcia

 

9. Fujieda City Stadium – Japonia are locuri pentru 13.000 de spectatori și este ciudat pentru că tribunele nu sunt construite pe scări de beton și nu au scaune, ci doar terase cu iarbă, de unde poți privi meciul chiar și întins.

Fujieda City Stadium – Japonia

 

8. Gospin Dolac – Croatia este stadionul lui NK Imotski. Este așezat exact la marginea unei prăpăstii de 500 de metri, la baza căreia se găsește un lac.

Gospin Dolac – Croatia

7. Mmabatho Stadium – Africa de Sud este o construcție multifuncțională, din orașul Mafikeng, iar tribunele seamănă cu niște panouri solare.

Mmabatho Stadium – Africa de Sud

 

6. Eco Stadium Janguito Malucelli – Brazilia este prima arenă ecologică din Brazilia: scaunele sunt la firul ierbii.

Eco Stadium Janguito Malucelli – Brazilia

 

5. Igraliste Batarija – Croatia este situat între zidurile fortăreței Trogir, datând din secolul al XV-lea.

 

.Igraliste Batarija – Croatia

 

4. Marina Bay Floating Stadium – Singapore este cea mai mare arenă plutitoare. Tribunele au o capacitate de 30.000 de locuri.

Marina Bay Floating Stadium – Singapore

 

3. Estadio Municipal de Aveiro – Portugalia are un design ambițios, combinând forme simple, în culori vii. Fiecare scaun are o altă culoare, fără să țină seama de vreo regulă.

Estadio Municipal de Aveiro – Portugalia

2. Allianz Arena – Germania este primul stadion din lume a cărui culoare exterioară se schimbă: roșu când joacă Bayern Munchen, albastru când joacă TSV 1860 Munchen și alb când joacă naționala Germaniei.

Allianz-Arena

 

1. World Games Stadium – Taiwan este cel mai mare stadion din lume care funcționează pe bază de energie solară. Produce 1,4 gigawati oră de electricitate pe an și se alimentează de la 8.844 de panouri solare.

World Games Stadium – Taiwan

 

 

Nu uitați de concursul promis de SILVERHAND. Aveți ocazia să câștigați mingea oficială a CAMPIONATULUI EUROPEAN din Franța. Tot ce trebuie să faceți este să fiți primii care ghiciți scorul printr-un comentariu la postarea noastră de aici: 

https://www.facebook.com/SilverhandRO/photos/a.1556543351298560.1073741828.1556500984636130/1767489266870633/?type=3&theater

 

Câștigătorul îl vom anunța luni, 13.06, pe pagina noastră oficială de Facebook. 

 

Weekend deosebit și HAI ROMÂNIA!