Sfaturi și modalități de deplasare în Olanda

2022
mai 06
amsterdam tram

Pentru mulți, un loc de muncă în străinătate este o adevarată provocare. Ajuns în țara dorită, vei descoperi alte mici aspecte pe care ți-ai fi dorit să le cunoști din timp, spre exemplu modalitățile de deplasare între serviciu și cazare.

Olanda este acea țară europeană care se mândrește cu eficiența transportului public. Chiar dacă pleacă cu mașina, Silverhand încurajează toți candidații să dea o șansă  transportului comun din Olanda în timpul liber.

Călătoria cu trenul

Sistemul de trenuri din Țările de Jos este cunoscut ca unul dintre cele mai bune din Europa. Principala cale ferată din Olanda este operată de Nederlandse Spoorweegen (NS), care acoperă cea mai mare parte a țării. Pentru călătoriile internaționale, există Eurostar care face legătura cu Bruxelles, dar și cu Londra.

Sfat pentru deplasarea cu trenul: Cumpără biletele online și nu în stații, fiindcă cel mai probabil va fi mai avantajos. De asemenea, ține minte că va trebui să faci check-in la gară. Nerespectarea acestui lucru ar putea duce la o amendă dacă ești prins de controlorul de tren!

Metroul

Când vine vorba de sistemul de metrou din Țările de Jos, poți găsi unul în Amsterdam, Rotterdam, Utrecht și Haga. A călători cu metroul este, desigur, mult mai rapid decât a călători cu autobuzul sau cu tramvaiul și timpul de deplasare între centrul orașului și suburbia este mai scurt.

Sfat: Investește într-un OV Chipkaart, dacă vei folosi frecvent transportul public. Acesta este un card de călătorie la care se pot adăuga credite, sau se poate plăti pentru un abonament lunar sau de sezon. În orașele mari, acest abonament poate fi folosit pentru toate tipurile de transport public. Nu uita să faci check-in și check-out la începutul și la sfârșitul călătoriei.

Bicicleta

Chiar dacă nu ai mai călătorit niciodată în Olanda, sigur știi că acesta este cel mai popular mijloc de transport. Bicicleta este unul dintre cele mai ușoare, mai ecologice și mai accesibile moduri de deplasare în oraș, dar și în țară. Multe dintre drumuri sunt amenajate cu piste separate pentru biciclete, așa că nu este atât de periculos să folosești bicicleta pe un drum național!

Sfat: Când mergi cu bicicleta, rămâi cât mai în dreapta posibil pe pistă, oprește-te la semaforul roșu și fii atent la tramvaie! Când întâlnești linii de tramvai, traversează-le în diagonală sau orizontal, pentru a evita blocarea roților în șine.

Mașina

Cu o rețea de drumuri bine întreținută, este ușor să vezi avantajele condusului în Țările de Jos.

Sfat: dacă intenționezi să călătorești cu mașina, ar trebui să fii conștient de limitele unui permis străin. Dacă permisul de conducere a fost eliberat într-o țară UE/EFTA, poți  continua să-l utilizezi timp de 15 ani. Cu toate acestea, dacă permisul tău a fost eliberat într-o țară din afara UE/EFTA, îl poți folosi doar timp de 185 de zile după ce te înregistrezi pentru prima dată la autoritățile locale din Olanda.

Vorbești limba engleză și îți dorești să lucrezi în străinătate?

Ți-am pregătit noi oferte de muncă în Olanda!

Contactează-ne telefonic la 0771 236 319 sau 0770 422 954

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro