Descoperă orașul muzicii – Viena

2018
octombrie 25

Viena este cel mai mare oraș din Austria, având o populație de aproximativ 1,8 milioane de locuitori. Este cunoscut și sub denumirea de orașul muzicii datorită compozitorilor faimoși care au fost de-a lungul timpului aici, cum ar fi Mozart, Beethoven, Shubert, Vivaldi. Pentru multe secole, Viena a fost centrul muzicii clasice și al operei.

Este un oraș al istoriei și al arhitecturilor străvechi. Centrul orașului a fost inclus în anul 2001 în Patrimoniul UNESCO. Pe lângă clădirea Parlamentului, a Primăriei, centrul este plin de clădiri vechi păstrate într-o stare perfectă.

Bulevardul Ring ce înconjoară centrul este cel mai lung bulevard al orașului, având o distanță de 4 km. Acesta a fost construit în decembrie 1857 de către împăratul Franz Joseph pe ruinele zidului ce înconjura în trecut centrul orașului. Împăratul dorea să șteargă separarea dintre centrul orașului și cartierele mărginașe care au devenit din 1850 parte a Vienei. Pe bulevardul Ring se regăsesc: Palatul Austriac, Opera, Muzeul de Arte Fine, Universitatea Viena.

Aflat la vest de centrul orașului, Palatul Schonbrunn, denumit până în 1642 Katterburg, este unul dintre cele mai importante monumente culturale ale Austriei. În palat se regăsesc 1441 de camere. Din 1996 Palatul Schonbrunn a fost recunoscut de UNESCO, aflându-se pe lista Patrimoniilor Culturale ale Lumii.

Construit de arhitectul Johann Lucas von Hildebrand, între 1714 și 1723, pentru prințul Eugen de Savoia, Palatul Belvedere este unul dintre cele mai reprezentative elemente arhitecturale ale stilului baroc.

Un alt simbol al orașului este Domul Sf. Ștefan (în germană Wiener Stephansdom), catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Viena.

Praterul este unul dintre cele mai vizitate locuri atât de cei mici cât și de cei mai mari. Se numără printre cele mai mari parcuri de distracții din lume. Numele său provine de la constructorul roții – simbol al parcului, Daniel Prater. În trecut, Prater-ul era un teren de vânătoare folosit de către împărații Austriei, însă din 1766 este transformat într-un parc de recreere de către Împăratul Iosif al II-lea.

Dacă dorești să vezi întregul oraș de la înălțime, trebuie să ajungi în Turnul din Viena – Donauturm. Acesta a fost creat în anul 1964 de către arhitectul Hannes Linte, având o înălțime de 252 m. Pentru a ajunge în vârf trebuie să urci 776 de scări, însă se poate ajunge și cu cele 2 lifturi puse la dispoziție turiștilor. La peste 100 m înălțime există și două restaurante ce oferă priveliști diferite asupra orașului.

Un alt loc ce face Viena un oraș deosebit este Palatul Imperial al Fluturilor Tropicali. Acesta găzduiește sute de specii de fluturi tropicali.

Cei mai mici sunt fascinați de Palatul Fluturilor întrucât învață aici foarte multe despre ciclul de viață al unui fluture și văd fiecare stagiu prin care acesta trece. Cândva era un loc privat, fiind deținut de către împăratul Franz Josif.

 

 

 

Te gândești că ți-ar plăcea să locuiești într-un oraș ca Viena?

Silverhand îți pune la dispoziție locuri de muncă în mai multe zone din Austria.

Vizitează site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Contactează-ne telefonic la: 0772 228 893, 0770 344 966, 0773 787 443

Prin email la: contact@silverhand.ro