Skip to main content

Descoperă orașul Oslo – Orașul Premiului Nobel pentru Pace

Nicio categorie

Capitala Norvegiei, Oslo, se numără printre cele mai mari capitale europene din punct de vedere al suprafeței. Oslo are o suprafață de aproximativ 450 km² și o populație de peste 630.000 de locuitori.

În trecut orașul purta denumirea de Christiania (scris și Kristiania). Este orașul în care se decernează anul Premiul Nobel pentru Pace.

Printre cele mai frumoase locuri ale orașului sunt:

  1. Muzeul Corabiilor Vikinge

Este unul dintre cele mai vizitate locuri ale orașului, ajungând la un număr de aproximativ 43.000 de vizitatori pe an.

Vizitatorii descoperă aici o parte din viața populației indigene din regiunea arctică și sub-arctică, Americii de Nord, Sud și Africa. Tot aici există și cea mai mare colecție de artefacte egiptene din Norvegia făcute cadou de regele Oscar al II-lea al Suediei în perioada unirii Norvegiei cu Suedia.

  1. Castelul Oscarshall

Este castelul de vară ce aparține familiei regale din Norvegia.

Castelul Oscarshall a fost construit în perioada 1847-1852, sub comanda regelui Oscar I. Prin construirea acestui castel regele Oscar I și regina Josephine au dorit să promoveze arta norvegiană. În anul 1863 castelul a intrat în patrimoniul statului norvegian.

  1. Galeria de Sticle în miniatură

Aici se regăsește cea mai mare colecție de sticle din lume. Înființată în 1996, până în prezent, galeria dispune de 53.000 de sticle. Sticlele sunt umplute fie cu diverse lucruri (ex. fructe), fie cu bere sau alte lichioruri.

  1. Grădina Botanică

A fost fondată în anul 1814 aparținând în prezent Muzeului Național de Istorie al Universității din Oslo. Cu o suprafață de aproape 115 hectare, Grădina Botanică prezintă o diversitate de plante aparținând Norvegiei cât și altor zone din lume.

Sunt în jur de 1800 de specii de plante dispuse pe clase și categorii, 300 fiind plante medicinale, iar 450 fiind plante ce provin din flora Norvegiei.

  1. Parcul de Sculpturi Vigeland

Reprezintă o atracție pentru turiștii pasionați de cultură și recreație. Cu o suprafață de aproximativ 32 de hectare și 192 de sculpturi în granit, bronz și fier, parcul este dedicat sculptorului Gustav Vigeland, unul dintre cei mai de seamă sculptori ai Norvegiei. Printre cele mai cunoscute sculpturi ale sale se numără: Poarta principală, Fantana, platoul Monoath și Roata vieții.

  1. Muzeul Folcloric

Muzeul Folcloric din Oslo (Nork Folkemuseum) este cel mai mare muzeu de istorie culturală din Norvegia. Sunt surprinse aici aspecte din viața norvegienilor din anul 1500 până în prezent.

Muzeul cuprinde peste 150 de clădiri în aer liber care înfățișează fiecare regiune a țării, diferite perioade de timp, precum și diferența dintre mediul urban și mediul rural.

 

Ți-a plăcut articolul nostru? Distribuie-l și prietenilor!

 

 

Ești vorbitor de limba engleză și ești în căutarea unui loc de muncă?

Atunci vino să lucrezi prin intermediul Silverhand în Norvegia sau în alte țări europene!

Găsești ofertele de muncă disponibile pe site-ul nostru: https://silverhand.ro/pentru-candidati/oferte-de-munca/

Nu ezita să ne contactezi telefonic la: 0770 422 954, 0771 398 352, 0770 344 966

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa: contact@silverhand.ro