Există multe companii din țări europene care doresc să angajeze străini pentru a-și eficientiza procesul de muncă. În timp ce unele țări oferă salarii mai mari, altele oferă săptămâni de lucru mai scurte, beneficii mai bune privind sistemul medical sau sistemul educațional sau un echilibru perfect între viața profesională și cea personală. Comparând toate avantajele, Silverhand a făcut un top 3 al țărilor care oferă cele mai bune oportunități profesionale.
1. Norvegia
În ciuda faptului că nu este o țară din UE, am inclus Norvegia, deoarece este membră a Spațiului Economic European (SEE) și a zonei Schengen. Prin urmare, cetățenii europeni pot lucra în Norvegia fără restricții.
Norvegia a fost desemnată cea mai prosperă țară în care să trăiești și să lucrezi, datorită economiei sale puternice, cu o rată medie a șomajului de aproximativ 4,7% dar și evaluată ca cea mai bună țară pentru un echilibru perfect între viața profesională și viața personală.
Este o țară care oferă o experiență interculturală, săptămâni scurte de lucru și un sistem medical excelent, dar și peisaje unice.
2. Germania
Germania a rămas constant în fruntea multor liste în ultimii trei ani și pe bună dreptate. Se află pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai scăzute rate ale șomajului din Europa, având o rată medie de 3,6%. Statul german oferă siguranța locului de muncă, locuințe excelente la prețuri accesibile și suport pentru lucrătorii străini.
Dacă ai o calificare profesională și un nivel conversațional de înțelegere a limbii germane, ai șanse mari de a obține rapid un loc de muncă.
3. Olanda
Olanda are una dintre cele mai mari speranțe de viață din Europa, calitate bună a apei și a aerului, standarde înalte de educație și o rată a șomajului de doar 4,4%. Marea majoritate a locuitorilor sunt vorbitori de engleză și germană, iar unii vorbesc chiar și spaniola și franceza, deci comunicarea nu ar trebui să fie o problemă aici.
Pentru a lucra legal în Olanda ai nevoie de BSN – un număr personal de identificare pe care îl primești de la primăria orașului în care ești stabilit în Olanda. De asemenea, ai nevoie de cunoștințe de limba engleză la nivel conversațional pentru a comunica eficient cu angajatorul, dar și cu colegii de muncă. Iar dacă plănuiești să lucrezi în domeniul tehnic sau în construcții, va fi necesar să obții certificatul olandez VCA – pentru securitatea și protecția muncii.