Skip to main content

Top 3 țări din Europa în care să lucrezi în 2023

Nicio categorie

Există multe companii din țări europene care doresc să angajeze străini pentru a-și eficientiza procesul de muncă. În timp ce unele țări oferă salarii mai mari, altele oferă săptămâni de lucru mai scurte, beneficii mai bune privind sistemul medical sau sistemul educațional sau un echilibru perfect între viața profesională și cea personală. Comparând toate  avantajele, Silverhand a făcut un top 3 al țărilor care oferă cele mai bune oportunități profesionale.

1. Norvegia

În ciuda faptului că nu este o țară din UE, am inclus Norvegia, deoarece este membră a Spațiului Economic European (SEE) și a zonei Schengen. Prin urmare, cetățenii europeni pot lucra în Norvegia fără restricții.

Norvegia a fost desemnată cea mai prosperă țară în care să trăiești și să lucrezi, datorită economiei sale puternice, cu o rată medie a șomajului de aproximativ 4,7%  dar și evaluată ca cea mai bună țară pentru un echilibru perfect între viața profesională și viața personală.

Este o țară care oferă o experiență interculturală, săptămâni scurte de lucru și un sistem medical excelent, dar și peisaje unice.

2. Germania

Germania a rămas constant în fruntea multor liste în ultimii trei ani și pe bună dreptate. Se află pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai scăzute rate ale șomajului din Europa, având o rată medie de 3,6%. Statul german oferă siguranța locului de muncă, locuințe excelente la prețuri accesibile și suport pentru lucrătorii străini.

Dacă ai o calificare profesională și un nivel conversațional de înțelegere a limbii germane, ai șanse mari de a obține rapid un loc de muncă.

3. Olanda

Olanda are una dintre cele mai mari speranțe de viață din Europa, calitate bună a apei și a aerului, standarde înalte de educație și o rată a șomajului de doar 4,4%. Marea majoritate a locuitorilor sunt vorbitori de engleză și germană, iar unii vorbesc chiar și spaniola și franceza, deci comunicarea nu ar trebui să fie o problemă aici.

Pentru a lucra legal în Olanda ai nevoie de BSN – un număr personal de identificare pe care îl primești de la primăria orașului în care ești stabilit în Olanda. De asemenea, ai nevoie de cunoștințe de limba engleză la nivel conversațional pentru a comunica eficient cu angajatorul, dar și cu colegii de muncă. Iar dacă plănuiești să lucrezi în domeniul tehnic sau în construcții, va fi necesar să obții certificatul olandez VCA – pentru securitatea și protecția muncii.

Agenția de recrutare Silverhand dispune de locuri de muncă bine plătite în toate cele 3 țări. Dacă aplici la una dintre ofertele noastre, consilierii noștri de carieră îți vor oferi suport atât pe parcursul procesului de recrutare, cât și pe durata angajării tale în străinătate.

Ai posibilitatea de a alege din sute de oferte

Poți contacta recrutorii Silverhand telefonic la: 0773 787 443, 0770 422 954, 0774 483 064, 0771 236 319.

Trimite-ne CV-ul tău pe adresa de email contact@silverhand.ro sau cv@silverhand.ro.

Începe un nou loc de muncă alături de noi!